ТАВА ПРАВОЪГЪЛНА 38/25,5 СМ | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

ТАВА ПРАВОЪГЪЛНА 38/25,5 СМ


Цена: 23.40 лв.

Характеристики

Код0938007101
Материалметал емайл
Вътрешен размер38/25,5 см
Височина7,5 см

Описание

Емайлираните домакински съдове се използват отдавна за приготвяне на храна и понастоящем намират широко приложение в кухнята. В основата си те са стоманени, железни или чугунени, които имат отгоре емайлово покритие изпечено при висока температура. Емайлът служи не само като украса на метала, но и не позволява на основния метал да влиза в контакт с храната, която се приготвя, а оттук и да се отделят вредни вещества в нея, които впоследствие да се натрупват в организма след консумация. 

Емайлираните съдове не се разрушават от киселини, готварска сол и алкално действащи вещества като сода бикарбонат, калцинирана сода, сапун и др. подобни. Лесно се почистват и дори използването на домакинска метална тел, трудно повлиява на целостта на емайловото им покритие. Могат да се използват за варене, задушаване, печене и пържене. По време на топлинната обработка на продуктите, ястието не придобива нито дъх или друг страничен вкус, нито допълнително оцветяване.

Също така, емайлираните съдове могат да се използват за съхранение и транспортиране на вече приготвена храна, без притеснение че по-дългият й престой в такъв съд ще влоши вкусовите й качества.

Цветовете на снимките са примерни. Наш консултант ще се свърже с Вас за уточнение на цветът на продукта, който е наличен към момента

Подобни продукти