САКСИЯ РЕБРО Ф45 | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

САКСИЯ РЕБРО Ф45 бяла


Цена: 17.75 лв.

Характеристики

Код0101081
Материалпластмаса

Описание

Саксия с големи размери, изработена от устойчива и лека пластмаса.  Саксията е подходяща  както за домашната Ви градина, така и за зеления Ви кът в двора.
Саксия с кръгла форма, която се стеснява към дъното. На дъното ѝ има маркирани дупки, които след пробиване ще послужат за изтичане на излишната вода през тях. Водата, която не може да бъде поета от цветето ще отиде в кръглата подложна чинийка, която върви в комплект със саксията. Подложката има стабилно дъно с пръстеновидни очертания, които ще предпазят градинският ви съд от подхлъзване.

Полезни съвети

Не е желателно да избирате твърде голям размер саксия за растението си, тъй като това ще затрудни поемането на необходимите вещества от почвата.  Пресаждането на цветето е необходимо, за да се избегне болнавия му вид, опадането на листата и спирането на нарастването му. Смята се, че е по-добре да пресадите растението в саксии със следващ по-голям размер, отколкото директно да го посадите в много голяма саксия. Размерът на саксията трябва да съответства на кореновата система на растението. Ако съдът е прекалено малък, това ще пречи на развитието му. Ако пък е прекалено голям, цветето може да не успее да поеме необходимите му вещества от почвата, което ще доведе до затруднено навлизане на въздух при корените и те ще загният.

Подобни продукти