САКСИЯ ДРИНА Ф12 | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

САКСИЯ ДРИНА Ф12 бяла


Цена: 0.82 лв.

Характеристики

Код0105011
Материалпластмаса

Описание

Саксия от серията Дрина е лека, практична и удобна за декорацията на градинския ви кът. Пластмасовата саксия е с кръгла форма, която се стеснява леко към дъното. Изработена е от пластмаса с много гладка и устойчива повърхност. Стените ѝ са украсени с релефни линии. Градинският съд се предлага в комплект с подложна чинийка, която му пасва идеално. От външната страна на дъното са маркирани кръгли дупки за пробиване, за да може през тях да се оттича излишната вода. Саксията и подложката се съединяват помежду си само чрез едно завъртане обратно на часовниковата стрелка и също толкова лесно се разделят с противоположното движение. Така подложната чинийка се превръща в неделима част от саксията, подобрявайки нейния естетически вид.
Саксията се предлага в няколко различни размера, което я прави предпочитана, тъй като спокойно може да пресаждате цветята си, единствено сменяйки размера на саксията. Важно е да знаете, че градинският съд трябва да съответства на кореновата система на растението. В противен случай то няма да може да поеме необходимите вещества от почвата, което ще затрудни навлизането на въздух при корените и те ще загният.
Кръглата саксия от серията Дрина е едно добро и практично решение за декорацията на вашият цветен кът, тъй като в нея могат да се отглеждат голям брой различни декоративни, пълзящи и каскадни растения.

Полезни съвети

Пресаждането на цветето е необходимо, за да се избегне болнавия му вид, опадането на листата и спирането на нарастването му. Смята се, че е по-добре да пресадите растението в саксии със следващ по-голям размер, отколкото директно да го посадите в много голяма саксия. Размерът на саксията трябва да съответства на кореновата система на растението. Ако съдът е прекалено малък, това ще пречи на развитието му. Ако пък е прекалено голям, цветето може да не успее да поеме необходимите му вещества от почвата, което ще доведе до затруднено навлизане на въздух при корените и те ще загният.

Подобни продукти