САНДЪК РЕБРО 50 СМ | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

САНДЪК РЕБРО 50 СМ керамика


Цена: 1.76 лв.

Характеристики

КодБ1289
Материалпластмаса
Размер17,5/50 см
Височина15 см

Описание

Дълбока саксия с оребрена и правоъгълна форма. Тя е изработена от много здрава и издръжлива пластмаса. Цветът й подхожда за декорацията на летни тераси, балкони и външни градини.
Саксията е изключително подходяща за засаждане на растения, чиято коренова система е с приблизителни й размери или за засаждане на няколко растения с по-малки корени. На дъното на саксията има големи дупки, чиято цел е да отвеждат останалата вода в чинийката. Саксията и чинията не се захващат една за друга, но чинията е направена така, че да очертава сандъка от всички страни и да предотврати заставането му накриво.

Полезни съвети

Не е желателно да избирате твърде голям размер саксия за растението си, тъй като това ще затрудни поемането на необходимите вещества от почвата.  Пресаждането на цветето е необходимо, за да се избегне болнавия му вид, опадането на листата и спирането на нарастването му. Смята се, че е по-добре да пресадите растението в саксии със следващ по-голям размер, отколкото директно да го посадите в много голяма саксия. Размерът на саксията трябва да съответства на кореновата система на растението. Ако съдът е прекалено малък, това ще пречи на развитието му. Ако пък е прекалено голям, цветето може да не успее да поеме необходимите му вещества от почвата, което ще доведе до затруднено навлизане на въздух при корените и те ще загният.

Подобни продукти