САНДЪК ДЕКОР | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

САНДЪК ДЕКОР


Цена: 3.99 лв.

Характеристики

КодИ10048
Материалпластмаса
Размери16,5/15/15,5 см

Описание

Сандъчето  е подходящо за цветя, които се отглеждат на тераси или на первази на прозорци. Изработено е от устойчива пластмаса и декорирано с интересна  жълта щампа, наподобяваща плетен ратан. На две от страните му има щамповано червено цвете, което му придава допълнителна колоритност.
Сандъчето има правоъгълна форма със заоблени ъгли, която се стеснява съвсем леко в основата си. На дъното има два кръгли отвора, наподобяващи решетки, през които изтича непоетата от цветето вода. Тя отива в подложката, която върви в комплект със сандъчето. Подложката се отстранява лесно чрез захващане за някоя от страните ѝ.
Можете да го използвате за първоначалното засаждане на по-големи растения, които в последствие да пресадите в друг модел сандъче с по-голям размер. Сандъчето е подходящо за декорация около барбекюта и беседки.

Полезни съвети

Не е желателно да избирате твърде голям размер саксия за растението си, тъй като това ще затрудни поемането на необходимите вещества от почвата.  Пресаждането на цветето е необходимо, за да се избегне болнавия му вид, опадането на листата и спирането на нарастването му. Смята се, че е по-добре да пресадите растението в саксии със следващ по-голям размер, отколкото директно да го посадите в много голяма саксия. Размерът на саксията трябва да съответства на кореновата система на растението. Ако съдът е прекалено малък, това ще пречи на развитието му. Ако пък е прекалено голям, цветето може да не успее да поеме необходимите му вещества от почвата, което ще доведе до затруднено навлизане на въздух при корените и те ще загният.

Подобни продукти