АКЦИЯ

ТАВА ОВАЛ С ДРЪЖКИ


Цена: 15.89 лв.

Очакваме доставка

Характеристики

Код019659
Материалкерамика
Размер46 / 28 / 8 см

Описание

Керамична тава овал с дръжки, размер 46 х 28 х 8 см и цвят зелен. Уникална тава, изработена от висококачествени материали - керамична основа със стъклено покритие. Подходяща е за фурни и микровълнови печки. Може да се използва както за готвене, така и за печене на сладкиши.

Предимства на керамичните съдове

Керамичните съдове са новата мода в здравословното хранене. Когато готвите в керамични съдове, се използва малко мазнина, затова са препоръчителни за хора с проблеми с холестерола. В керамичните съдове храната се приготвя по-бързо, защото топлината се задържа по-дълго. Ястията са винаги много вкусни. Храната не залепва и не загаря. Керамичните съдове се почистват много лесно, понякога дори само с домакинска хартия. Те се слагат винаги в студена фурна. Подобно на глинените съдове, ако ги сложите в загрята фурна, може да се напукат.
Ако печете сладкиши в керамични съдове, имайте предвид, ще трябва да адаптирате времето за печене. При кексовете например ще се наложи да увеличите времето с 5-10 минути. При печенето на кексчета и суфлета, също ще трябва да предвидите малко по-дълго време за приготвяне. Колко точно, зависи от дебелината на формата, дали е керамична или с керамично покритие, както и на колко точно градуса печете сладкиша.

Подобни продукти