WOL ТЕНДЖЕРА ГРИЛ | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

WOL ТЕНДЖЕРА ГРИЛ


Цена: 12.50 лв.

Характеристики

Код011309
Материалзакалено стъкло
Обем1,7 литра

Описание

WOL Тенджера грил с вместимост 1,7 литра. Дъното е с грил оребрение.
Домакинското огнеупорно стъкло със своите свойства и високо качество е получило признание в целия свят. Технологията на приготвяне на огнеупорното стъкло се състои в неговото допълнително закаляване. Годно за употреба на всякакви котлони: газови, електрически, халогенни и стъкло керамични. Може да се употребява в комбинирани фурни и микровълнови печки. Съхранява вкуса и мириса на ястието и придава изисканост при сервиране.

Полезни съвети

  1. В нагрят огнеупорен съд никога не наливайте студена течност, не слагайте и студени продукти.
  2. Съдът, който слагате на печката, трябва да е много добре изсушен отвън. 
  3. Когато доливате вода в ястието, дръпнете съда от огъня и внимавайте течността да пада в средата на съда и да не допира стените. 
  4. Когато готвите, дъното на огнеупорния съд трябва да е винаги покрито с течност или мазнина. Ястията подгрявайте на тих огън, като ги разбърквате леко. Избягвайте да готвите с огнеупорни съдове на открит пламък. Когато се наложи това, слагайте под съда телена или металическа подложка, която да е в допир с пламъка.
  5. Когато слагате огнеупорен съд върху печката, тя не трябва да е силно нагрята. Нагретите огнеупорни съдове не слагайте никога върху студени метали, на цимент, камък и влажни подложки. Слагайте ги само върху суха дъска или подложка. 
  6. За електрическа печка избирайте огнеупорни съдове само от шлифовано стъкло.
  7. Не търкайте огнеупорните съдове с телена изтривалка или пък с пясък, защото стъклото се поврежда. Огнеупорното стъкло се чисти както обикновеното.
  8. В огнеупорните съдове слагайте за готвене и печене само това, което може свободно да се побере.

Подобни продукти