ТАВА ОВАЛ WOL | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

ТАВА ОВАЛ WOL


Цена: 12.39 лв.

Характеристики

Код11350
Материалогнеупорно стъкло

Описание

WOL Тава овал с вместимост 1,8 литра. Тя е изработена от огнеупорно стъкло, устойчиво на високи температури. Предназначена за употреба в електрически и микровълнови фурни, подходяща е също и за съхранение в хладилник.

Полезни съвети

  1. Не поставяйте съдa в предварително загрята фурна. В нагрят огнеупорен съд никога не наливайте студена течност, не слагайте и студени продукти.
  2. Съдът, който слагате на печката, трябва да е много добре изсушен отвън. 
  3. Когато доливате вода в ястието, дръпнете съда от огъня и внимавайте течността да пада в средата на съда и да не допира стените. 
  4. Когато готвите, дъното на огнеупорния съд трябва да е винаги покрито с течност или мазнина. Ястията подгрявайте на тих огън, като ги разбърквате леко. Избягвайте да готвите с огнеупорни съдове на открит пламък. Когато се наложи това, слагайте под съда телена или металическа подложка, която да е в допир с пламъка.
  5. Когато слагате огнеупорен съд върху печката, тя не трябва да е силно нагрята. Нагретите огнеупорни съдове не слагайте никога върху студени метали, на цимент, камък и влажни подложки. Слагайте ги само върху суха дъска или подложка. 
  6. За електрическа печка избирайте огнеупорни съдове само от шлифовано стъкло.
  7. Не търкайте огнеупорните съдове с телена изтривалка или пък с пясък, защото стъклото се поврежда. Огнеупорното стъкло се чисти както обикновеното.
  8. В огнеупорните съдове слагайте за готвене и печене само това, което може свободно да се побере.

Подобни продукти