ТАВА BORCAM ОВАЛ | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

ТАВА BORCAM ОВАЛ


Цена: 9.59 лв.

Очакваме доставка

Характеристики

Код59064
Материалзакалено стъкло
Обем2 литра

Описание

Тава BORCAM овал с вместимост 2 литра.
BORCAM е един от най-големите производители на домакински съдове от огнеупорно стъкло - като тенджери, тави и кани, подходящи за употреба върху всякакъв вид котлони и в микровълнови печки. Съдовете са термоустойчиви до 350 градуса. Съхранява вкуса и мириса на ястието и придава изисканост при сервиране.

Полезни съвети

  1. Не поставяйте съдa в предварително загрята фурна. В нагрят огнеупорен съд никога не наливайте студена течност, не слагайте и студени продукти.
  2. Съдът, който слагате на печката, трябва да е много добре изсушен отвън. 
  3. Когато доливате вода в ястието, дръпнете съда от огъня и внимавайте течността да пада в средата на съда и да не допира стените. 
  4. Когато готвите, дъното на огнеупорния съд трябва да е винаги покрито с течност или мазнина. Ястията подгрявайте на тих огън, като ги разбърквате леко. Избягвайте да готвите с огнеупорни съдове на открит пламък. Когато се наложи това, слагайте под съда телена или металическа подложка, която да е в допир с пламъка.
  5. Когато слагате огнеупорен съд върху печката, тя не трябва да е силно нагрята. Нагретите огнеупорни съдове не слагайте никога върху студени метали, на цимент, камък и влажни подложки. Слагайте ги само върху суха дъска или подложка. 
  6. За електрическа печка избирайте огнеупорни съдове само от шлифовано стъкло.
  7. Не търкайте огнеупорните съдове с телена изтривалка или пък с пясък, защото стъклото се поврежда. Огнеупорното стъкло се чисти както обикновеното.
  8. В огнеупорните съдове слагайте за готвене и печене само това, което може свободно да се побере.

 

Подобни продукти