ТЕНДЖЕРА ДЕКОР ПЛИТКА | InHouse: Домашни потреби и стоки за бита, оборудване на ресторанти

ТЕНДЖЕРА ДЕКОР ПЛИТКА 3.6 литра


Цена: 18.60 лв.

Характеристики

Код016078
Материалемайл

Описание

Емайлираните домакински съдове се използват отдавна за приготвяне на храна и понастоящем намират широко приложение в кухнята. В основата си те са стоманени, железни или чугунени, които имат отгоре емайлово /стъклокерамично покритие/ изпечено при висока температура. Емайлът служи не само като украса на метала, но и не позволява на основния метал да влиза в контакт с храната, която се приготвя, а оттук и да се отделят вредни вещества в нея, които впоследствие да се натрупват в организма след консумация. 
Емайлираните съдове не се разрушават от киселини, готварска сол и алкално действащи вещества като сода бикарбонат, калцинирана сода, сапун и др. подобни. Лесно се почистват. Могат да се използват за варене, задушаване, печене и пържене. По време на топлинната обработка на продуктите, ястието не придобива нито дъх или друг страничен вкус, нито допълнително оцветяване.
Също така, емайлираните съдове могат да се използват за съхранение и транспортиране на вече приготвена храна, без притеснение че по-дългият й престой в такъв съд ще влоши вкусовите й качества.
Висококачествена тенджера с емайлно покритие, с декор есен. Подходяща за широка гама котлони: газови, електрически, стъкло-керамични. Лесна за почистване. Създадена за удобство и творчество в кухнята.

Размери:

*Тенджера 3,6 литра: външен диаметър-20 см/височина-11,5 см

*Тенджера 4,6 литра: външен диаметър-21 см/височина-12 см

*Тенджера 5,7 литра: външен диаметър-23 см/височина-13 см

*Тенджера 2,7 литра: външен диаметър-18 см/височина-10 см

Подобни продукти